Ons verhaal

Kling ceramics is ontstaan uit een groot netwerk in de bouw en retail wereld. 

Directeur/eigenaar René Kling is 35 jaar geleden begonnen in de bouwmaterialen. Waarna hij zich vanaf 1990 vooral richt op de wereld van de keramische wand- en vloertegels.

Sinds 2015 is zoon Joël die de benodigde studies op mbo en hbo heeft gevolgd, parttime ingestapt ter ondersteuning en half 2020 fulltime ingestapt om zich te ontwikkelen als een volwaardige partner.

Op de backoffice worden de werkzaamheden uitgevoerd door echtgenote Carmen. Die fungeert als de spin in het web en inmiddels een breed pakket aan taken en uitvoeringen heeft.

Inmiddels heeft Kling Ceramics ook diverse contacten met interieurstylisten en speelt in op de vraag naar een meer exclusiever aanbod.

 

Ons bedrijf

Vanaf 1 januari 2020 is Kling Ceramics gevestigd op een nieuwe locatie waar men gebruik kan maken als architect en /of interieur stylist van een inspiratie ruimte die voorzien is van een groot aantal specialties. Er is gelegenheid in deze ruimte om rustig te gaan zitten en de catalogussen van diverse fabrieken te bekijken. Dit helpt om de inspiratie te laten ontplooien en om gericht te zoeken naar die ‘ene bijzondere’ tegel voor het volgende project.

Naast de inspiratie ruimte is er een tegelhal gevestigd van 200m2 waarin zich een divers aantal wand- en vloertegels bevinden voor zowel de zakelijke als particuliere markt. 

Kling Ceramics is sterk in het aanbieden van project tegels die concurrerend zijn in zowel prijs als kwaliteit. Daarnaast hebben zij de mogelijkheid een ‘custom made’ tegel voor u te ontwikkelen.

Ook in de retail wereld heeft Kling Ceramics bewezen een betrouwbare partner te zijn. Zij leveren inmiddels aan diverse winkelketens op nationaal en internationaal niveau (België, Luxemburg, Duitsland en Denemarken) en kunnen wanneer nodig in overleg voor de Nederlandse markt, het aanbrengen van de tegels meenemen. Doordat de tegels allemaal uit voorraad geleverd worden zijn er geen problemen met leveringen, na-leveringen en tintverschillen.

Sinds 2013 importeert Kling Ceramics tegellijm en aanverwante producten van het merk Kalekim. Deze komt van de Kale groep uit Turkije (vergelijkbaar mer de Nederlandse Unilever). Op alle producten zijn de Europese standaarden van toepassing en op alle producten wordt een fabrieksgarantie verstrekt.

De Kwaliteit van deze producten mag bestempeld worden als zeer goed (toegepast bij al het tegelwerk in de Noord-Zuidlijn in Amsterdam) en als zeer prettig werkbaar. Inmiddels werken al vele tegelzetters en grote tegelzet bedrijven met deze producten.

Kortom, Kling Ceramics is een betrouwbare partner waar inmiddels al veel bedrijven jarenlang hun weg naar vinden. Door de platte structuur is de communicatie snel en duidelijk. En is er een prettig contact met allen.

Kling Ceramics is u graag van dienst en denkt graag met u mee!

 

 

Ons team

Alles gaat of staat bij een eerste indruk. Bij KlingCeramics streven we naar transparantie binnen onze organisatie. Daarnaast willen we openheid en vriendelijkheid uitstralen naar al onze klanten. Dag in dag uit beginnen onze werknemers de dag met volle energie en proberen we iedereen zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Blijf op de hoogte en volg ons op Facebook en Instagram